Portfolio

U vindt mijn werk op de verschillende websites die ik onderhoud. Deze websites worden regelmatig bijgewerkt. Hier staan de reportages die ik in de loop van het jaar maak voor diverse opdrachtgevers.

Groningen van boven: www.groningenvanboven.nl
Luchtfotografie: www.hetnoordenvanboven.nl
Bouw Eemshaven: www.bouweemshaven.info
Eemsdelta: www.eemsdeltainbeeld.nl
Dijk en bodem: www.dijkenbodem.nl
Reisfotografie: www.phototheek.nl

Panoramafotografie
Een panorama bestaat uit meerdere opnamen van bijvoorbeeld een landschap of een gebouw. De foto’s worden aan elkaar gemonteerd en bijgesneden. Eventueel kan het panorama daarna worden opgeblazen tot het gewenste formaat zonder veel kwaliteitsverlies. Onderstaand panorama is afgedrukt in het formaat 715 cm breed en 265 cm hoog en komt in een kantoor te hangen.


Reitdiephaven Groningen tijdens vorstperiode november 2016

Video
Naast fotografie maak ik ook video-opnamen vanuit de lucht. Deze kunnen geheel of gedeeltelijk worden ingemonteerd binnen een bepaalde videoproductie of in zijn geheel gebruikt.
Voorbeelden zijn:
Groningen van boven 4 juni 2016
Eemshaven 4 juni 2016
Friesenbrücke bij Weener 12 december 2015

360graden fotografie
Sinds kort zijn er camera’s in de handel waarmee het mogelijk is om in een opname een 360 graden foto te maken. Deze worden bekeken met een virual reality (VR) bril. Deze nieuwe VR-techniek geeft een waanzig mooi beeld van de werkelijkheid vanuit de luie stoel. Momenteel experimenteer ik hiermee.

VR-opname van de Grote markt Groningen met ijsbaan en kerstboom

Dronefotografie
In 2016 heb ik een drone aangeschaft en het dronecertificaat gehaald. Ik mag mij dus nu ook dronepiloot noemen en professionele opnamen maken. Er zijn sinds 30 mei 2016 nieuwe regels voor het vliegen met een drone. Bij een opdracht worden de mogelijkheden voor het maken van opnamen eerst bekeken en breng ik daarover advies uit. Onderstaande foto heb ik op mijn vakantieadres in Zweden gemaakt.


Zweden

UA-89218027-1